You are currently viewing ארבעה סיכונים ברכישת יהלומים משומשים

ארבעה סיכונים ברכישת יהלומים משומשים

אמנם בהחלט מפתה לעתים קרובות לחפש אחר יהלומים יד שניה שנראים לכם טוב, אתה יכול גם למצוא את עצמך בצרות אם תבחר בשיטה זו של רכישת אבני חן יקרות. אין ספק שתיתקל במחירים טובים יותר, כמעט כמו של קמעונאי יהלומים, אבל צעד כזה יכול בסופו של דבר לעלות לך הרבה יותר ממה שחשבת.

 

ארבע סיבות טובות למה כדאי לדלג על חנויות תכשיטים יד שניה בכל הנוגע לקניית תכשיטי יהלומים:

 

.1 סיכון החשיפה. מה אתה חושב שיקרה אם תעניק לחברה שלך טבעת אירוסין עם יהלום רק כדי לגלות שהאבן ניזוקה בצורה כלשהי? אם היא תתעקש להחזיר את הטבעת או התכשיט לצורף, איך תוכל להודות בפניה שהלכת לחנות תכשיטים יד שניה כדי לרכוש עבורה את התכשיט החשוב ביותר שיהיה לה אי פעם? או גרוע מזה, מה אם מתגלה בסופו של דבר שיש איזה תחריט שפספסת בבדיקה המוקדמת של הטבעת? בהתחשב במחירים הנמוכים שאתה יכול למצוא באינטרנט, אין באמת צורך לפלרטט עם צרות כאלה.

 

  1. זיוף. המתווך אינו תכשיטן. בעוד שרבים מבעלי חנויות תכשיטים יד שניה מעסיקים את שירותיהם של מומחים בדרך כלל, או אפילו מתנסים בגמולוגיה בעצמם, יש כמה כאלה חסרי מצפון שימכרו לך חתיכת זכוכית ויקראו לה יהלום.

 

  1. סחורה גנובה. בחנויות תכשיטים יד שניה לא ממש יודעים מאיפה הסחורה מגיעה. אם אתה קונה משהו שמתברר שנגנב מאדם אחר, סביר להניח שבאיזשהו שלב תצטרך להחזיר אותו. אתה תמיד יכול ללכת לחנות כדי לבקש החזר כספי, אבל זה הרבה עבודה על אבן שאתה אפילו לא צריך בסופו של דבר.

 

  1. הבעלים הקודמים. הרבה אנשים שמשחררים את היהלומים שלהם עושים זאת כי הם צריכים מזומנים ומהר, אבל יש להם כוונה לקנות אותם בחזרה כאשר הם במצב כלכלי טוב יותר. האם אתה באמת רוצה לקחת סיכון שהם יבואו לדרוש את שלהם אחרי שאתה כבר הענקת אותם לאהובתך?

 

  1. ללא אפשרות להחזרה. למרבה הצער, יש מעט מאוד דברים שאתה יכול לעשות אם לא באמת קיבלת את מה ששילמת עבורו. רוב חנויות התכשיטים יד שניה עובדות על בסיס "נגעת-נסעת", כלומר, על הקונה להיזהר טרם הרכישה. אז אם אתה מתענג על המחשבה של תביעה בבית משפט לתביעות קטנות, כדאי שתהיה מוכן לחיות עם מה שקנית.

 

כדי להימנע מכל זה, אתה יכול פשוט לקנות מוצר איכותי וטוב מסוחר יהלומים מכובד.