You are currently viewing עוגות ללא סוכר – כי לכולם מגיע ליהנות

עוגות ללא סוכר – כי לכולם מגיע ליהנות

אין ספק שפרוסת עוגה נפלאה עם הקפה של הבוקר, או פרוסה קטנה לקינוח הארוחה ואפילו משהו מתוק קטן לצורך העלאת מצב הרוח, הם לעיתים כורח המציאות בין אם אנחנו מתכננים זאת או לא. פעמים רבות, פרוסת העוגה פשוט נמצאת בקרבתנו ואנחנו לא מסרבים לה כי היא טעימה, מגרה ואטרקטיבית מידי. למרות זאת, ניתן לבחור בעוגות מושחתות פחות, אשר אינן מכילות סוכר ולכן נלווים אליהן פחות רגשי אשם.

 

עוגת בראוניז נהדרת ללא סוכר

עוגת בראוניז שחורה נהדרת, או ריבועי בראוניז אישיים וקטנים, ניתן להכין בקלות תוך שימוש במוצר חליפי, בריא יותר ומתוק.

מתחילים בהמסת שוקולד מריר עם שמן במיקרוגל או בסיר על הכיריים. מערבבים היטב לתערובת חלקה ומניחים בצד לכמה דקות. בינתיים, בקערה נפרדת טורפים ביצים עם הממתיק שנבחר, ואחר כך מוסיפים אליהם את השוקולד המומס ותמצית וניל, וכן אגוזי מלך טחונים דק. משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את התערובת. מכניסים לתנור חם ואופים למשך 30-25 דקות בערך. בודקים את העוגה עם קיסם, ומוציאים אותה אם הוא יצא יבש או עם פירורים יבשים.

 

עוגת שבלולים פוטוגנית במיוחד

עוגות שבלולי שמרים במגוון טעמים ושילובים הן עוגות מוצלחות ביותר ואף קלות להכנה. ניתן להחליף את הסוכר שבמתכון לתחליף סוכר ולקבל עוגה מושקעת, יפהפייה, בריאה ופוטוגנית להפליא.

להכנת הבצק מערבבים בקערת מיקסר קמח, שמרים, תחליף סוכר, חלב, חמאה חתוכה לקוביות, ביצה ותמצית וניל. כאשר מתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה, מכסים את הקערה ומניחים לו לתפוח כשעה לפחות. בינתיים מכינים את מילוי השבלולים – גבינת ריקוטה, גבינת כנען, גרידת קליפת לימון, תמצית וניל, תחליף סוכר, ביצה וקורנפלור. בנוסף, חותכים קוביות פרי כמו נקטרינות, אפרסקים, תותים ואף אגסים או תפוחים מהזן המתוק.

מרדדים את הבצק לעובי חצי סנטימטר בערך ומורחים עליו את תערובת הגבינות. על התערובת מפזרים את קוביות הפרי ומתחילים לגלגל לרולדה את הבצק, כדאי לגלגל אותה בצורה הדוקה יחסית כיוון שהשבלולים נפתחים. את הרולדה המתקבלת חותכים לרוחב, לפרוסות עבות של כחמישה סנטימטר. מניחים את השבלולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת או בשקית ניילון ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה.

לאחר ההתפחה השנייה, מניחים את השבלולים בתבנית עגולה משומנת, מורחים מעל ביצה טרופה ומפזרים פרוסות שקדים לקישוט. מכניסים לתנור לחצי שעה בערך או עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב יפה.

 

עוגת גזר מתוקה

עוגה בחושה, קלה ומהירה להכנה, היא עוגת גזר, שטעמה מתקתק ועדין והיא נשמרת למשך כמה ימים אפילו על השיש. מתחילים בערבוב שמן עם תחליף סוכר עד שהוא נטמע לחלוטין. אחר־כך מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, ביצים, גזר מגורד, קינמון ואגוז מוסקט. מערבבים הכול יחד עד שמתקבלת עיסה אחידה שאותה מוזגים לתבנית אינגליש קייק (או שתיים בעת הצורך).

מכניסים לתנור חם ואופים כשלושת רבעי שעה עד שהעוגה מתייצבת ועד שהקיסם יוצא נקי ויבש.

 

אין כמו עוגת גבינה אפויה

אפילו עוגת גבינה אפויה אפשר להכין בקלות ללא צורך בסוכר. מחליפים אותו בנוזל ממתיק חליפי כגון סטיביה.

לעוגה מכינים בסיס של בצק שקדים. מערבבים שקדים טחונים דק עם חמאה עד שמתקבל גוש בצק, ואותו מניחים בתוך תבנית משומנת, תוך הידוקו לתחתית. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקפיא. בינתיים מכינים את תערובת הגבינות – גבינה לבנה, ביצה, תמצית וניל, נוזל ממתיק וגרידה מקליפת לימון. מניחים את התערובת על תחתית בצק השקדים ואופים כחצי שעה עד שתערובת הגבינות מתייצבת ומתקשה. מכינים מראש בקערית שמנת חמוצה עם כמה טיפות ממתיק וכמה טיפות תמצית וניל. את הציפוי הזה מורחים על העוגה לאחר חצי שעה של אפייה. מחזירים את העוגה לתנור לעוד כעשר דקות ואז מכבים את התנור, אך משאירים את העוגה בפנים כדי שלא תצנח. רק לאחר שהתנור והעוגה מתקררים לחלוטין אפשר להוציא אותה ולאכול בכיף.

בין אם הסיבה להימנעות מסוכר היא דיאטה קפדנית, בין אם אלו המלצות הרופא ובין אם זו החלטה רגעית שלכם, אין סיבה שלא תיהנו ממבחר עוגות מצוינות שאינן מכילות סוכר אך מתוקות לא פחות. ישנו מבחר גדול של תחליפי סוכר נהדרים ונפלאים אשר יעניקו לכל עוגה שתאפו טעם מושלם ומתוק, שאינו נופל מאחותה המסוכרת.